SWHPN 2023 General Assembly Program-At-A-Glance

Register For the 2023 SWHPN General Assembly

Pre-Conference Schedule

Colorado Track

Monday | Tuesday

Poster Session


Sunday, April 23, 2023: Pre-Conference Sessions and Colorado Track

Time  Event / Activity
Location
9:00 a.m. - 11:30 a.m. Board Meeting TBA
9:00 a.m. -
4:00 p.m. 
Registration Opens
TBA 
Exhibitor & Poster Set Up
10:00 a.m. - 4:00 p.m. Colorado Track TBA
12:00 p.m. - 2:00 p.m. Pre-Conference Session #1 TBA
2:15 p.m. - 4:15 p.m. Pre-Conference Session #2 TBA
4:00 p.m. - 6:30 p.m. SWHPN Networking Reception* & Silent Auction TBA

 

Monday, April 24, 2023: General Assembly Day 1

Click Here for Detailed Monday Session Schedule

Time
 Event / Activity
Location
7:30 a.m. - 8:30 a.m.
Registration Opens / Light Breakfast Available*
TBA

8:30 a.m. - 8:45 a.m.

Welcome Address & Annual Awards
Annual Awards

TBA
 
SWHPN Annual Report
TBA 
8:45 a.m. - 9:45 a.m.

Opening Keynote Panel

Topic: Addressing Diversity and Equity in Hospice and Palliative Care Social Work

TBA
9:45 a.m. - 10:00 a.m.
Coffee Break
 
10:00 a.m. - 10:30 a.m.
Breakout Sessions 1a (30-Minutes)
TBA
10:45 a.m. - 11:15 a.m.
Breakout Sessions 2 (30-Minutes)
TBA 
11:30 a.m. - 12:00 p.m.
Breakout Session 3 (30-Minutes)
 
12:00 p.m. - 1:30 p.m.
LUNCH - grab a boxed lunch
TBA
12:30 p.m. - 1:30 p.m.

Symposia

Topic: Educating Social Workers in Palliative and End-of-Life Care (ESPEC): An Innovative Training Program to Promote Leadership and Level The Playing Field in Palliative Social Work Practice

 
1:45 p.m. - 3:15 p.m.
Breakout Sessions 4 (90-minute symposium sessions)
TBA 
3:15 p.m. - 3:30 p.m.
Coffee Break
TBA
3:30 p.m. - 4:00 p.m.
Session 5 (30-Minutes)
TBA 
4:15 p.m. - 5:30 p.m. TBA
 
Silent Auction
TBA

 

Tuesday, April 25, 2023: General Assembly Day 2

Click Here for Detailed Tuesday Session Schedule

Time  Event / Activity Location
8:00 a.m. - 9:00 a.m. Registration Opens/Light Breakfast Available*
TBA
8:30 a.m, - 9:00 a.m. Awards Ceremony
Ballroom
9:00 a.m. - 10:00 a.m.

Opening Keynote

Topic: Understanding the Use of Psychedelics in Hospice and Palliative Care: Research, Clinical, and Legal Ramifications
TBA 
10:00 a.m. - 10:30 a.m. Sponsored Coffee Break
TBA 
10:30 a.m. - 12:00 a.m. Breakout Session 6 (90-Minute Sessions)
TBA
12:00 p.m - 1:30 p.m. Lunch: On Your Own
TBA
1:30 p.m. - 2:00 p.m. Breakout Session 7 (30-Minute Sessions)
 
2:15 p.m. - 2:45 p.m. Breakout Session 8 (30-Minute Sessions) TBA
3:00 p.m. - 3:30 p.m. Breakout Session 9  (30-Minute Sessions) TBA 
3:45 p.m. - 5:00 p.m.

Closing Keynote

Social Workers As Change Agents: A Call to Advocacy

Phylicia L. Woods, JD, MSW

Social workers are needed to influence and transform policies to positively benefit people, organizations, communities, and society. Social workers can offer critical input into how key policies under national discussion are shaped. Monumental changes could unfold at all levels of government if the full weight of the social work profession lobbied and educated policy makers on the importance of incorporating both patient perspectives and evidence-based practices into policies and legislation. Now is the time to have social workers who are trusted voices more involved in policy making to create needed changes in cancer care delivery and the overall health care system.

TBA

 

*The SWHPN Networking Reception on Sunday evening, and breakfast on both Monday and Tuesday, are included in the cost of your registration,